Увага! 5 продуктів, які викликають целюліт
Целюліт – стан шкіри стегон, сідниць, іноді рук, живота і плечей, коли шкіра стає нерівною, на ній з’являються горбки і западини, завдяки чому целюліт називають «ефектом апельсинової кірки».
З точки зору медицини целюліт – це структурні зміни в підшкірно-жировому шарі, що ведуть до порушення мікроциркуляції і лімфатичного відтоку.
Хибно думати, що від целюліту страждають тільки жінки. Чоловіки дуже часто, внаслідок не правильного способу життя, теж «хворіють» целюлітом.
До вашої уваги ТОП-5 продуктів, які швидко викликають «ефект апельсинової шкірки».
1. Білий цукор
Всі продукти, до складу яких входить білий цукор (випічка, солодощі, рис, алкоголь, соки), мають високий глікемічний індекс. Відповідно, у крові різко підвищується рівень цукру, що призводить до викиду інсуліну і утворення великої кількості глюкози в крові, яка трансформується в зайві жирові відкладення.
2. Кава
Такий відомий та щоденно необхідний продукт має свої особливості. Всім відомо, що кофеїн прискорює процес спалювання жирів. На жаль, це не зовсім так. У напої він втрачає свої чудові властивості і починає працювати не на нашу користь – уповільнює рух рідини і виведення її з організму.
3. Сіль
У любителів солоненького часто виникають проблеми з циркуляцією лімфатичної рідини. Таке порушення також перешкоджає нормальному відтоку води, а тому жирові клітини збільшуються в розмірах.
4. Алкоголь
Виявляється, під впливом алкоголю організм починає виробляти більше жіночих гормонів, які впливають на кількість і тип жирової тканини. Це може стати причиною затримки води в тканинах, внаслідок чого целюліт стане більш помітним 9осбливо це стосується шампанського та пива).
5. Напівфабрикати
У продуктах швидкого приготування повно консервантів, ароматизаторів, барвників, шкідливих жирів і соди. Все це відкладається в глибоких шарах шкіри і, звичайно, сприяє розвитку целюліту.