В області проводять збори військовозобов’язаних

Резервістів лише збирають на навчальні збори, а серед людей уже ширяться чутки, що після цього військові знову поїдуть у зону АТО. Тож, чи варто рідним демобілізованих солдатів хвилюватися?

У Дніпропетровській області на базі військової частини 25-ї бригади 24 вересня розпочалися навчання резервістів, які триватимуть 12 діб. Подібні вже відбулися на Чернігівщині на початку цього місяця.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Участь у зборах бере оперативне командування «Схід» і військові комісаріати, які входять до його складу. Переважна більшість – військовозо­бов’язані з Дніпропет­ровської та Запорізької областей. У нашому регіоні повістки отримали 1500 чоловіків, з них за станом здоров’я відібрали 500 військовозобов’язаних. Збори мають виключно практичний характер, тож заплановано виконання стрибків з транспортних засобів авіації для десантників та заходи бойової підготовки з бойових стрільбищ зі штатної зброї», – розповів заступник військового комісара обласного вій­ськового комісаріату, підполковник Сергій Полуциган.

За його словами, таким чином наша армія має досягти злагодженості та взаємодії підрозділів під час бойових завдань. До речі, на законодавчому рівні за ухиляння від участі в зборах ст. 335 УК України передбачена відповідальність.

Щодо чуток, підполковник їх спростував. «Не можна призвати на збори і залишити на мобілізацію. Це різні правовстановлюючі документи. Призов за мобілізацією відбувається на підставі Указу Президента. Поки що такого не було», – зазначив Сергій Полуциган.

ДАР’Я МИРОШНИЧЕНКО

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь