В Україні на місяць продовжили дію бронювання від мобілізації

Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою Уряду № 76. Відповідне рішення ухвалено на засіданні 7 травня 2024 року. Продовження стосується тих відстрочок, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично.

Згідно із чинним законодавством, під час воєнного стану в Україні до мобілізації підлягають усі чоловіки віком від 18 до 60 років. Однак співробітники підприємств критично важливої інфраструктури та державних установ можуть бути тимчасово звільнені від військової служби. Таке регулювання базується на постанові Кабміну №76 від 27 січня 2023 року.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Нещодавно Верховна Рада ухвалила закон, що вносить нові правила у сфери військової служби, мобілізації та військового обліку. Відповідно до закону, уряд має протягом місяця з дати його опублікування, яке відбулося 17 квітня, встановити нові критерії для визначення критично важливих підприємств та установ, а також врегулювати процедуру бронювання їхніх співробітників.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!