В Україні почали масово підробляти спеції
В Україні почалося стихійне підроблення прянощів: в червоний перець додають крихти цегли, замість шафрану продають тонку пластикову стружку, а в куркуму підмішують отруйні барвники. Передає «Бджола» з посиланням на Корупція.Інфо.
Шеф-кухар з Грузії Магула Каландія надає пікантності своїм стравам з допомогою спецій. Чи справжні перед нею прянощі, вона з’ясує навіть із заплющеними очима.
«Потрібно дивитися на колір спеції і щоб не було грудочок, а аромат був», – радить Магула Каландія.
Але, за її словами, автентичні спеції важко знайти як в Україні, так і в Грузії. «Хмелі-сунелі, наприклад, дуже дороге, тому його часто підробляють, щоб побільше заробити», – ділиться спостереженнями кухар.
В Україні найчастіше підробляють куркуму, підмішуючи крейду і хімічні барвники, щоб досягти яскраво-жовтого кольору. Щоб визначити, чи є такі добавки, треба перетерти пальцями щіпку спеції – крохмаль почне скрипіти і блищати, а мука – візьметься грудочками.