Дніпропетровщина задає вектор для розвитку всієї України – Петро Порошенко привітав область з 85-річчям

Нові дитячі садочки та водоводи, відремонтовані дороги та котельні. 84-й рік став для Дніпропетровщини роком будівництва – в області реалізували понад 100 інфраструктурних проектів, про які люди мріями роками. Успіхи регіону відзначив Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровщини. З чим область зустрічає 85-й День народження – далі.

«В регіоні реалізуються десятки важливих проектів. Будуються дитячі садки, лікарні, житлові будинки, в тому числі будинки для ветеранів АТО, водоводи. Окремий акцент – на будівництві доріг, – наголосив Президент України Петро Порошенко. – Впроваджуються інновації. Область відкрита для інвесторів. Мені приємно, що сьогодні Дніпропетровщина знаходиться на перших місцях по залученню інвестицій, задає вектор для розвитку всієї України».

У 2016-му на Дніпропетровщині реалізували понад 100 інфраструктурних проектів. Капітально відремонтували понад 150 доріг. З обласного бюджету на це витратили рекордні півмільярда гривень.

Вперше за роки незалежності України в області «з нуля» збудували два дитячі садочки. Сучасні дошкільні заклади з’явилися на Лівобережному-3 у Дніпрі та у селищі Слобожанське. Ще близько 20 садочків та навчально-виховних комплексів реконструювали. У Дніпрі відкрили перший в області реабілітаційний центр для дітей-аутистів.

18 котелень при школах, садках та лікарнях Дніпропетровщини модернізували – вони працюють на альтернативному паливі. В Нікополі, Покрові і Марганці відмовилося від централізованої системи опалення. Натомість збудували понад 20 сучасних котелень для соцсфери.

У Покровському звели житловий будинок на 30 квартир, у Підгородньому – сонячну електростанцію.

«Область відзначає 85-ту річницю з дня створення. За традицією, в День народження прийнято підбивати підсумки року, що минув. 2016-й змінив Дніпропетровщину. Команда ДніпроОДА взяла курс на реалізацію проектів, про які мешканці в різних куточках регіону мріяли роками. Ремонтували дороги, будували садочки, модернізували котельні, прокладали водоводи. Цього курсу будемо притримуватися і у 2017-му. Акцент – на будівництві нових об’єктів і повній реконструкції існуючих», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Своє 85-річчя Дніпропетровщина відзначає 27 лютого.