В Україні проходить кулінарна битва
У Чернівці з’їхалися кухарі з України, Румунії, Естонії, Білорусі та Данії. Там нині відбувається чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва FoodLandBukovina-2017. Про це повідомляє “5 канал”.
Загалом на змагання прибули понад 200 учасників, серед яких початківці й визнані кухарі. Оцінювали якість страв міжнародні майстер-шефи.
Чернівчанка Євгенія Безручак уже 10 років займається карвінгом – фігурною нарізкою з овочів та фруктів. Щоб перетворити гарбуз у витвір мистецтва, жінці знадобилося кілька годин. Каже, що гарбуз нарізала п’ять годин поспіль.
Крім досвідчених майстрів кулінарії, на чемпіонаті FoodLandBukovina-2017 можна побачити і студентів-кухарів. За 45 хвилин вони мають приготувати страву.
Для всіх охочих титулований майстер-шеф та відомий ресторатор із Білорусі Олександр Чіклієвський на місці проводить майстер-клас із приготування національних страв.