В Україні стартував другий етап державної програми єВідновлення

В Україні стартував другий етап реалізації державної програми єВідновлення; власники знищеного житла можуть подати у застосунку “Дія” заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці.

«1 серпня стартує другий етап реалізації державної програми із забезпечення житлом українців, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслідок збройної агресії РФ. Отримати компенсацію зможуть тільки одноосібні власники житла, яке: зруйноване через бойові дії після 24 лютого; не підлягає відновленню; розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій», – ідеться в повідомленні.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У міністерстві уточнили, що для початку потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, після чого оформити заяву на отримання компенсації, скориставшись послугою єВідновлення в застосунку “Дія”. Пізніше буде відкрито можливість подати заяву на отримання компенсації через ЦНАП, нотаріуса та орган соціального захисту.

Компенсація надаватиметься заявникам у формі електронного житлового сертифіката. Його можна буде використати для купівлі житла на первинному чи вторинному ринках, або ж для інвестування в майбутню нерухомість.

Як зазначили у Мінвідновленні, наступним етапом розвитку програми допомоги буде виплата коштів для будівництва нового приватного будинку на власній земельній ділянці.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!