В Україні відновлюють процес присвоєння зірок готелям

Кабмін підтримав рішення щодо реалізації Порядку встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання).

Про повідомляє  Укрінформ з посиланням на Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

“26 липня Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінекономрозвитку щодо реалізації Порядку встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання)”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ухвалені зміни дозволять акредитованим органам проводити сертифікацію та оцінку відповідності роботи готелів критеріям якості послуг та сервісу для подальшого присвоєнням категорії від 1 до 5 зірок.

“Оцінювання готелів на відповідність вимогам державних стандартів відтепер буде проводитися органами сертифікації, які акредитовані Національним агентством з акредитації України”, – наголошують у МЕРТ.

Наявність сертифікатів у готелів допоможе споживачам краще орієнтуватися під час вибору свого розміщення, відтак сприятиме підвищенню добросовісної конкуренції на ринку туристичних послуг та поліпшенню якості туристичного обслуговування споживачів.

Як повідомлялося раніше, Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує відновити процес категоризації готелів та інших об’єктів, призупинений із січня 2018 року в зв’язку з припиненням існування органу сертифікації УкрСЕПРО.