В Україні виріс індекс «м’ясного кошику»

З початку року в Україні подорожчали більш ніж 90% соціальних продуктів. При цьому всі види м’яса стали дорожчими більш ніж на 27%: сало – на 67%, свинина – на 37%, яловичина і курятина – на 27%.

За десять місяців поточного року свинина і сало додали в ціні по 27 грн. за кілограм, яловичина – 24 грн., ковбаса варена – 14 грн., а тушка куряча – 11 грн. Відтепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 112 грн., свинини – за 100 грн., сала – за 68 грн., дешевої ковбаси вареної – за 75 грн., а курки – за 54 грн.

«Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошика, то станом на 10 листопада він коштував 409 грн. за кілограм, тоді як на початок року його вартість складала 306 грн. Тобто індекс м’ясного кошику з початку року збільшився на 34%, тоді як заробітна плата за офіційними джерелами з січня по вересень 2017 року зросла на 22%, із 6008 грн. у січні по 7351 грн. у вересні», —  зазначають у Асоціації постачальників торгівельних мереж.

інфографіка_індекс