В Україні вводять жорсткі вимоги до шоколаду
Європейські вимоги до виробів з какао і шоколаду вводять з 1 січня 2018 року в Україні. Про це заявила заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофимцева. Нові вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів. Пише 24 канал.
“У темному шоколаді обов’язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів у перерахунку на суху речовину. У молочному – більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок, і до інших продуктів з використанням шоколаду”, – зазначила Трофимцева.