В яких овочах міститься найбільше вітамінів
Денний заряд необхідного міститься у цих овочах. По-перше, морква – справжнє джерело антиоксиданту – бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Регулярне вживання моркви в їжу сприятливо позначиться на здоров’ї очей, стан шкіри, допоможе сповільнити старіння і подарує рівну засмагу. Повідомляє сайт Наша мама.
Брокколі багате на вітаміни А, В6, С і К, калій і клітковину. Брокколі допомагає в профілактиці серцево-судинних захворювань і вирішенні проблем з шлунково-кишкового тракту, покращує роботу мозку і стан шкіри.
Спаржа корисна і з неї можна приготувати десятки різноманітних страв. Цей овоч – джерело вітамінів А, С, К, вітамінів групи В і клітковини.
Буряк багатий на вітаміни групи В, вітаміни А, С, РР, калій, фосфор. Активні речовини, що містяться в цьому яскравому овочі, запобігають появі судинних спазмів, чистять судини і знижують артеріальний тиск.
Фото: pixabay.