Васильківка: сьогодення та плани на майбутнє

17 вересня Васильківка відзначатиме своє 309-річчя та день визволення від німецько-фашистських загарбників. Комфортне й безпечне життя мешканців – саме про це дбає селищна влада на чолі з головою Сергієм Павліченком. Про результати роботи він розповів кореспонденту «Вістей».

РОЗВИТОК ГРОМАДИ

Сергій Павліченко на посаді голови вже вчетверте. Громада довіряє йому всі свої біди і тривоги, наболіле й насущне. Знають його добре, бо кожен робочий день голови не обходиться без об’їзду територій. До Васильків­ської селищної ради входять 10 населених пунктів, площа яких – 23180 га.

Селищний голова основним принципом роботи вбачає пошук ефективних шляхів підвищення рівня життя та достатку. І результати вже є. Останнім часом тут відновлено гідротехнічну споруду на річці Вовчій, проведено роботи щодо боротьби з підтопленням низинних територій.

«Васильків­ська селищна рада є учасником проекту «Місцевий роз­виток, орієнтований на громаду», – розповідає селищний голова. – Завдяки цьому ми змогли замінити вікна в дитячих садках «Золотий півник» та «Мальва», в Манвелівці капітально відремонтувати дитсадок «Ромашка», провести реконструкцію водогону. І це – ще не все. В селищі відкрито більше десятка дитячих майданчиків. Також проведені ремонтні роботи у Васильківському та Манвелівському будинках культури й сільських бібліотеках».

ОНОВЛЕННЯ ­БУЛЬВАРУ

За останні два роки з ініціативи селищного голови відновили освітлення низки вулиць та центрального бульвару у Васильківці. Щодо останнього, то у планах селищного голови – здійснити його повну реконструкцію. «Від мешканців надходять багато звернень і скарг, тому що це центр селища, де знаходяться школа, державні організації, заклади торгівлі, – каже Сергій Володимирович. Вже замовлена проектно-кошторисна документація. Цей проект передбачає велодоріжки та зони відпочинку».

Також мета місцевої влади – дати друге дихання проектно-кошторис­ній документації, яка потребує перерахунку, на зведення 30-квартирного будинку для молодих спеціалістів, яких так бракує в селищі. Упродовж останніх років Васильків­ська селищна рада постійно надає субвенцію до район­ного бюджету на підтримку вчителів та медпрацівників на загальну суму 1 млн. 700 тис. грн.

СПІЛЬНІ ­ЗУСИЛЛЯ

На контролі селищного голови – екологічна безпека. Постійно проводиться робота з ліквідації стихійних звалищ. Для районного КП «Джерело» за кошти селищної ради при­дбали люки, сміттєбаки, асенізаційну машину, сміттєвоз. Також надається дотація підприємству на цілодобову подачу води населенню, на придбання насосів для водогону.

Як зазначає Сергій Павліченко, водовідведення – дуже важливе питання для Васильківки. Вже виготовлена проектно-кошторис­на документація, проведена експертиза, розпочата робота, але власних кош­тів недостатньо, тому сподіваються на підтримку ОДА та обласної ради.

Треба зазначити, що Сергій Павліченко – частий гість усіх спортивних змагань. А турнір із міні-футболу на Кубок мера Васильківки традиційно вже багато років проводиться навесні. Всіляко підтримується Міжнародний турнір імені В. Бабича з греко-римської боротьби, що вже понад 30 років відбувається у його Васильків­ській ДЮСШ. Сергій Володимирович і сам – спортсмен, грає у футбол, захищає честь району у його збірній. Селищний голова та його команда працюють з усіма гілками влади: ОДА, РДА, обласною та районною радами. Він також дуже вдячний за підтримку головам фермерських господарств.

Сергій Володимирович вважає, що тільки спільними зусиллями, взаємною повагою та підтримкою ми зможемо досягти успіхів у державі, районі, у розвитку наших селищ.

АНАСТАСІЯ ДАНИЛЮК, ФОТО СЕРГІЯ ХОРОШИЛОВА

Залишити відповідь