Вбивство жінки сколихнуло Дніпропетровську область

31 липня о 5.20 тіло жінки зі слідами насильницької смерті було виявлено випадковим перехожим у парковій зоні міста Покров Дніпропетровської області. Тоді місцеві ЗМІ почали писати про цей злочин. У соцмережах закликали обходити місцевим цей сквер.

Як повідомили в ГУ НП України у Дніпропетровській області, за попереднім висновком судово-медичного експерта смерть жінки настала від асфіксії. Поліцейські встановили, що померла – місцева жителька 1966 року народження. У результаті проведених розшукових заходів поліцейські з’ясували, що потерпіла разом із знайомими чоловіком та жінкою  ввечері 30 липня спільно вживали алкогольні напої. На ґрунті ревнощів між ними виникла сварка, під час якої чоловік монтажною стрічкою задушив жертву.

Підозрюваний – 64-річний місцевий мешканець, раніше неодноразово засуджений за тяжкі злочини. У листопаді минулого року він звільнився з місць позбавлення волі, де провів останні 11 років за скоєння вбивства. За місцем мешкання чоловіка поліцейські вилучили телефон, який злочинець забрав у потерпілої.

Наразі слідчим за погодженням з місцевою прокуратурою злочинцю оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п. 13 ч. 2. ст. 115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув”язнення. Останнього затримано в порядку ст. 208 КПК України.