Вчені досліджують історичну загадку “Троянського коня”

В історії облоги Трої, яка прославилася завдяки епічній поемі Гомера “Іліада”, “Троянський кінь” став символом підступності та обману. За легендою, греки під керівництвом Агамемнона використовували величезного дерев’яного коня, щоб проникнути в стіни міста і здобути перемогу над троянцями. Однак сучасні археологічні дослідження показують, що реальність могла бути іншою.

Історики та археологи досі не знайшли переконливих доказів існування самого “Троянського коня”. Відомо, що місто Троя дійсно існувало на території сучасного Гісарлика в Туреччині і було відкрите Генріхом Шліманом у 1870-х роках. Відкриття Шлімана включало докази вогню та військових дій, що вказують на те, що місто пережило значні конфлікти.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Проте доктор Арманд Д’Ангур з Оксфордського університету вважає, що дерев’яний кінь, ймовірно, був метафорою для облогових машин, огорнутих вологими кінськими шкурами для захисту від вогню. Це свідчить про те, що сам концепт “Троянського коня” міг виникнути з воєнної тактики, яка відома була ахейцям та іншим давнім арміям.

Ідея “Троянського коня” живе й сьогодні, набуваючи нових вимірів, як, наприклад, у вигляді вірусів-троянців у сфері кібербезпеки. Це підкреслює глибину та багатогранність міфу, який продовжує захоплювати уяву людей по всьому світу, незважаючи на його таємниче походження і історичну неоднозначність.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!