Вчені назвали популярну спецію, яка подовжує життя

Кожен бажає жити довго та залишатися здоровим. У пошуках секрету довголіття ми звертаємось як до доказової медицини, так і до народних засобів. Але що якби вам сказали, що серед спецій на вашій кухні є суперефективний засіб, який допомагає подовжити життя? Нове дослідження показало, що гострий перець містить сполуки, які можуть додати вам кілька років життя, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Нове дослідження, оприлюднене Американською асоціацією серця (AHA) на віртуальній конференції “Scientific Sessions 2020”, підтвердило, що регулярне вживання перцю чилі може допомогти людям жити довше. У дослідженні чітко окреслено, що сполуки, які в ньому містяться, мають протизапальні, антиоксидантні, протиракові властивості, а також допомагають регулювати рівень глюкози в крові. Усе це може зменшити ризик ранньої смерті людини від серцевих та хронічних захворювань, таких як рак.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

До такого висновку прийшли дослідники, ретельно вивчивши медичні дані понад 570 000 людей із США, Італії, Китаю та Ірану. Було виявлено, що люди, які регулярно вживали перець чилі, мали на 26% менше шансів померти через серцево-судинні проблеми, від раку помирали рідше на 23% і мали на 25% ризик смерті від усіх причин.

Зазвичай перець чилі використовують, аби надати їжі гостроти, але він відомий також корисними для здоров’я властивостями. Річ у тім, що в ньому міститься капсаїцин, який який може допомогти зменшити запалення та вплинути на інші шкідливі процеси, пов’язані з накопиченням жирового нальоту в артеріях. Також перець чилі містить антиоксиданти каротиноїди, які допомагають у боротьбі з вільними радикалами.

Це не перше дослідження, яке продемонструвало, що вживання перцю чилі може подовжити життя. Попереднє дослідження, опубліковане в журналі PLOS ONE, показало, що перець чилі може допомогти знизити ризик смерті на 13%.

Також гострий перець має зігріваючий ефект, що сприяє прискоренню метаболізму, посилює відчуття ситості і навіть допомагає у схудненні. Використовують його і для полегшення болю в спині, головного болю, нудоти та блювоти.

Не слід вживати більше 12–15 грамів перцю чилі за день. Надлишок цієї популярної спеції може викликати підвищення кислотності шлунка, печію, спазми, біль у животі та діарею.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!