Верховна Рада схвалила законопроєкт про видачу паспортів українцям за кордоном

Верховна Рада України схвалила законопроєкт №11017, який забезпечує видачу паспортів українським громадянам за межами країни. За цей документ проголосувало 236 народних депутатів, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Законопроєкт був розроблений як відповідь на потребу українців, які перебувають за кордоном, особливо під час триваючої повномасштабної війни. Раніше запроваджений експериментальний проєкт мав закінчитися влітку 2024 року, але тепер його положення закріплено на законодавчому рівні.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Державне підприємство «Документ» відповідає за реалізацію цього процесу. Крім видачі звичайних паспортів, закон також регулює термінове оформлення та обмін паспортів, встановлюючи скорочені терміни – не пізніше ніж через 7 робочих днів. Окрім того, українці, які досягли 65 років, зможуть отримати паспорт громадянина України у формі картки безстроково.

Закон також передбачає введення адміністративного збору за оформлення паспортів, кошти від якого підуть до державного бюджету України.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!