Відсьогодні Дніпропетровське обласне радіо в ефірі FM-частоти

Ще 31 березня Українське радіо виграло на конкурсі, оголошеному Національною радою з питань телебачення і радіомовлення 17 частот в 11 областях України і вперше здобуло FM покриття у Дніпрі та області. Тобто віднині і прекрасні передачі українського радіо, і звичайно прямі трансляції сесій ВР, але вже після депутатських канікул,  наші слухачі мають змогу слухати у мережі FM на частоті 87,5 МГц.

Відсьогодні, тобто з 1 серпня, Дніпропетровське обласне радіо має реальну змогу видавати в ефір свої програми, оскільки Українське радіо здійснює мовлення у партнерстві з регіональними філіями. Тож віднині передачі обласного радіо на FM мережі на частоті 87,5 МГц лунатимуть у Дніпрі, Кам’янському, Дніпропетровському, Новомосковському, Солонянському, Синельниківському, Криничанському, Верхньодніпровському районах та у м. Новомосковську.

Хочу відразу зазначити, що ми відрізняємося від уже нав’язаного нам стереотипу FM-станцій, на яких здебільшого лунає музика і реклама. Редакційна політика обласного радіо не змінюється: ми працюємо для слухачів усіх вікових категорій, незалежно від їхньої професійного чи соціального статусу. І наше головне завдання зробити ці передачі цікавими, актуальними, об’єктивними, сучасними. Звичайно, головне наше завдання – це першими повідомляти про події, які сталися у регіоні та обласному центрі. Подавати об’єктивно, не перекручуючи факти і не дозволяючи власних необ’єктивних оцінок. У інформаційних програмах «Тема дня» подавати життя області  більш повним, долучаючи коментарі фахівців та експертів. Велику увагу ми приділятимемо економічному аспекту розвитку країни і області. То ж слухайте в ефірі економічні новини про курси валют і гривні, про новини на фінансовому ринку.

Більше в наших програмах стане інформації про погоду і не лише ту, яку передбачають наші дніпропетровські синоптики, яким ми, до речі, дуже вдячні за багаторічну співпрацю, матиме місце і народний прогноз погоди. То ж хто з вас спостережливий і чутливий до голосу природи,  закликаю до співпраці. Найактивнішим народним прогнозистам буде місце в нашому радіоефірі. А ще ми з радістю надамо ефірний час для ваших життєвих і побутових порад, найсмачніших рецептів, які нині допомагають нам виживати у цей непростий час. Погодьтеся, мудріше народної думки важко знайти, бо народна думка це досвід і довічний український талант, То ж маємо і таку передачу – «Господарці до сніданку». І чекаємо ваших листів із власними секретами.

Програма «Діалог» – це розмова з авторитетним співрозмовником, авторитетною людиною.  Передача «Відкрита студія» –  це діалог не журналістів, а саме наших радіослухачів з представниками влади, сфери ЖКГ,  освіти, науки, культури.

Нам надзвичайно важливо знати вашу думку, шановні наші радіослухачі. Що саме вас хвилює і на які  саме запитання ви хотіли б отримати відповіді. То ж пишіть нам. Наша адреса незмінна. І телефонуйте. Щодня ми повідомлятимемо телефон нашої власної телефонної лінії.

Безперечно, радіо – це не лише інформація, події, новини. Це таке унікальне явище, особливий вид, не побоюся цього слова, мистецтва. Де гармонійно поєднуються слово, музика, поезія, художнє слово, публіцистика.

Назви наших програм самі говорять про себе «Правовий час» журналістки Людмили Громовик – це юридична консультація, правовий провідник. «Контрольна для вчителя» передача Вікторії Сидоренко – це обмін досвідом навчання і виховання дніпропетровськими педагогами. І повірте,  він надзвичайно цікавий, бо наші вчителі і власні підручники видають, і навчальні посібники і є багато в чому новаторами на теренах держави.

«Український вибір»  програма про наші перспективи європейського розвитку, Європейської інтеграції.

 «Художнє слово» – про творчий доробок письменників і поетів Придніпровського краю.

«Шукаймо у собі Шевченка» – це багатолітнє дослідження заслуженої журналістки  України  Наталі Старюк  творчості, життя, філософії Тараса Шевченка.

«Театральна афіша» – це прем’єри і спектаклі, актори і режисери. «Дивоцвіт»  – культурний калейдоскоп життя області,  творчість художників і народних майстрів.

Звучатиме на новій хвилі і популярний «Музичний радіокур’єр» – авторська програма заслуженого діяча культури Анатолія Литвина, музичні твори до якої він добирає із власної унікальної фонотеки, яку збирав протягом життя і продовжує це роботи, щедро ділиться з радіослухачами надбаннями.  Ви чутимете голос Валентини Орлової «Моє рідне село», «Алло, ми вас слухаємо», «Між іншим зранку». І голос Володимира Пасічника, який повідає у передачі «Наш край Січеславський» про історію розвиток нашого Придніпров’я.

Дитячі програми «Веселка», «Дитячий майданчик», « Шкільний експрес», «Казки мого дитинства». І ще передача Життя-буття.

Ірина Івахненко,

керівник обласного радіо

Залишити відповідь