«Вісті Придніпров’я» – про культуру, кулінарію та кохання

У новому номері газети «Вісті Придніпров’я» ви дізнаєтесь про нові професійні свята в Україні,  перепис населення у державі та курс національної валюти, який прогнозують у Кабміні.

Безцінні скарби нашого краю

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Щорічно 18 квітня в Україні відзначають День пам’яток історії та культури. Наш регіон можна сміливо назвати скарбницею, в якій зберігаються вражаючі свідчення багатої історії. До багатьох, і в прямому, і в переносному сенсі, вже «докопалися». Скориставшись «підказками» кандидата історичних наук, завідувача відділом історичного музею ім. Д. І. Яворницького Максима Кавуна, «Вісті» вирішили розповісти про найбільш відомі пам’ятки.

Коли у Дніпрі монетизують пільги на проїзд?

Нещодавно Кабмін прийняв постанову, згідно з якою деякі пільгові категорії населення втратили право на безкоштовний проїзд, але натомість отримали суму, аналогічну декільком поїздкам в транспорті. Гроші на монетизацію пільг місцевих рад повинні були виділити з бюджету, а також вирішити: вводити документ в дію або залишити все як є.

Життя регіону і міста

 «Чи можна  назвати Вас останнім романтиком….» І Костянтин Дмитрович Бордюг, усміхаючись, сказав: «Може й можна…» Так розпочалася наша зустріч із новим директором обласного протитуберкульозного закладу.

В області в розпалі посівна

На Дніпропетровщині посівна кампанія стартувала минулого тижня. Першими вийшли на поля аграрії південних районів.

Тарифи на воду – що чекає на користувачів

У Дніпрі КП «Дніпроводоканал» повідомило про намір здійснити коригування діючих з 21.03.2018 року тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, посилаючись на збільшення витрат на реагенти, збільшення тарифів на електроенергію і вартості закупівлі питної води у постачальників.

Вандали замахнулися на унікальну пам’ятку

На Дніпропетровщині невідомі пошкодили унікальну пам’ятку ІІІ століття до нашої ери – скіфський царський курган «Нечаєва могила».

У Дніпрі перевіряють атракціони

З настанням теплих днів багато батьків зі своїми дітьми йдуть до міських парків, адже там є чимало атракціонів – від дитячих «Сонечок» та батутів до різноманітних гірок і катапультів. Вони розраховані на будь-який вік та мають дещо спільне, а саме – технічний стан. Незалежно від того, для кого призначені атракціони, всі вони повинні працювати бездоганно. «Вісті» звернулися до Головного управлінні Держпраці в області та поцікавились, як проводиться перевірка у парках Дніпра.

Життя-буття

Ранній шлюб: більше мінусів

Коли у шлюб вступають люди в юному віці – більше емоцій, ніж усвідомленого вибору. А що за лаштунками такого «сімейного гніздечка»? Наскільки довговічна юнацька любов і що здатний змінити штамп в паспорті? Разом з психологом в цьому розбиралася кореспондент «Вістей».

 Рецепти від черепахи Наталки

Сьогодні в нашій постійній рубриці «Рецепти» ексклюзивно із читачами «Вістей» незвичними рецептами ділиться українська письменниця, журналістка, громадська діячка Еліна Заржицька. Її історія про черепаху Наталку вже стала класикою сучасної української казки.

 Факт, але ексклюзивно

Холостячка Аня пішла на кастинг жартома

На минулому тижні шоу «Холостяк» на СТБ покинула наша землячка Анна. Про те, з ким подружилася, чому Каха Каладзе для неї – ідеал чоловіка, розповіла в ексклюзивному інтерв’ю «Вістям».

А також для вас новини світського життя, цікавий сканворд, поради, гороскоп та історичні факти тижня, рубрика від зоозахисної організації «Вірність».

Не пропустіть газету у відділеннях «Укрпошти» та у розповсюджувачів, а також завітайте на наш сайт vesti.dp.ua – там ви знайдете ще більше цікавої інформації.

Для того, аби завжди бути в курсі новини Дніпра, області та світу, приєднуйтесь до нас у соціальних мережах.

Instagram — https://www.instagram.com/visti.dpua/,

Facebook — https://www.facebook.com/vesti.pridneprovia,

Twitter — https://mobile.twitter.com/vistidnipо,

Нагадуємо, що триває передплата на «Вісті Придніпров’я», яку ви можете здійснити у будь-якому почтовому відділенні області.

Передплатний індекс: 41804

*вівторок, четвер (з ТV-програмою)

1 міс.- 28,28 грн.

3 міс. – 83,14 грн.

6 міс. – 161,85 грн.

Або у відділі передплати газети «Вісті Придніпров’я» за телефоном (056) 778-21-44 або електронною поштою t.ovchatova@gmail.com

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!