Візи у Польщу видаватимуть по-новому

Посольством Республіки Польща в Україні запроваджено нову процедуру реєстрації клопотань до візових центрів, яка має на меті спростити доступ та прискорити процес подачі громадянами України візових клопотань. Поки що нова процедура діє тільки в Києві, але якщо вона покаже свою ефективність, її будуть застосовувати по всій країні. Повідомляють у Департаменті консульської служби МЗС України.

З 3 жовтня 2016 року заявник, який планує оформити шенгенську візу до Польщі, має звернутися із закордонним паспортом до відділення Банку Ідея або КредоБанку та здійснити передоплату для себе та, у разі необхідності, членів своєї родини (до чотирьох осіб). Під час передоплати заявник вибирає тип візи і повідомляє контактний номер свого телефону.

Після здійснення передоплати сервісного збору та отримання банківського коду PTN заявнику протягом 5 днів зателефонує оператор колл-центру з 9:00 до 21:00 з понеділка по суботу (крім вихідних днів) і запропонує дату подачі документів. Якщо запропонована дата не є прийнятною для заявника, наступна автоматично обрана системою дата буде вдруге запропонована заявнику оператором в телефонному режимі.

Спрощений варіант реєстрації на подачу візових документів до Польщі діятиме лише у Пунктах прийому візових анкет (#ППВА) в Києві.

Нововведення має суттєво скоротити процес подачі документів на польську візу, убезпечити систему від хакерських атак і спрямовано обмежити діяльність незаконних візових посередників.

За результатами роботи нової процедури реєстрації в Києві, якщо буде зафіксовано її актуальність та пришвидшення процесу реєстрації заявників на отримання польської візи, така система буде запроваджена у візових центрах і консульських установах Польщі у Львові, Луцьку, Харкові, Одесі.

Залишити відповідь