Вперше за свою історію траса Дніпро-Запоріжжя буде з якісним покриттям

Ділянку траси Н-08 від Дніпра до межі із Запорізькою областю капітально відремонтують. Автомагістраль національного значення вперше за свою історію відповідатиме європейським стандартам.

«Розвиток інфраструктури Дніпропетровщини – у пріоритетах нашої команди. Цьогоріч в області капітально ремонтуються чотири траси державного значення. Одна з них – Запорізька магістраль, яка має дуже пожвавлений рух – трафік складає 13 тисяч автомобілів на добу. Дорога там була збудована ще у 80-ті, і за цей час на ній проводився тільки ямковий ремонт. Тепер вона нарешті матиме європейський вигляд», – зазначив Валентин Резніченко.

Протяжність ділянки траси від Дніпра до межі із Запорізькою областю – 36 кілометрів. Третину дороги вже вклали вирівнюючим шаром асфальтобетону – згодом укладуть ще верхній шар.

«Відтоді як побудували Запорізьку трасу, такий масштабний ремонт проводиться на ній вперше. Все це стало можливим завдяки плідній співпраці ДніпроОДА, Укравтодору та Міністерства інфраструктури», – розповів виконуючий обов’язки керівника Служби автодоріг області Геннадій Немога.

Підрядники планують повністю завершити роботи до настання холодів.

На заасфальтованій ділянці автомагістралі інтенсивний рух вже відновлений. Водії зі стажем не натішаться.

«Скільки себе пам’ятаю – тут завжди ні в біса була дорога, – поділився водій автобусу маршруту «Запоріжжя-Дніпро» Володимир Вакула. – Зараз добра – можна їхати й милуватися».

«Цією трасою їжджу декілька разів на тиждень, тому, звичайно, зрадів такому ремонту, – розказав водій мікроавтобусу Станіслав. – Приємно, що влада піклується про нас. Хотілося б, щоб уся дорога була такою».

Крім автомагістралей, в області капітально ремонтують комунальні дороги. За два роки вже зробили понад 300 автошляхів, у планах до кінця 2017-го – ще майже 160.