Всі подробиці жахливої стрілянини на Дніпропетровщині (ФОТО)

Жахливий випадок стався на Різдво в одному з приватних будинків села Новоолександрівка, що на Дніпропетровщині. Невідомі зловмисники вдерлися до будинку та напали на господарів (або тих, хто знаходився у будинку за відсутності господарів, як з’ясувалося пізніше). Людей було взято в заручники – їх зв’язали скотчем. Але потерпілі встигли натиснути на тривожну кнопку, викликавши охоронців.

Новоолександрівка_стрілянина

«Коли чоловіки вийшли з авто, зловмисники почали стріляти та кинули в них гранати. “РГД-5″ спрацювала. Двоє охоронців потрапили до реанімації. Лікарі борються за їх життя. У третього – наскрізне кульове поранення руки та живота, вся спина в уламках. На підмогу приїхали поліцейські. Їх машину також розстріляли”, – повідомив на своїй сторінці в соцмережі депутат Криворізької міської ради Микола Колєснік.

Новоолександрівка_стрілянина

Як повідомив під час прес-конференції начальник Дніпровського міського відділу поліції Андрій Біділо, у правоохоронні органи надійшло повідомлення про стрілянину в селі Новоолександрівка. Туди негайно було направлено оперативну групу, до якої входив слідчий. «По дорозі на місце події мені надійшло повідомлення про те, що наша машина була обстріляна, постраждалих серед співробітників поліції не було. Прибувши на місце ми побачили автомобіль «швидкої», а також розстріляну машину «Toyota Land Cruiser». Також були видно сліди вибуху гранат. Під парканом будинку не рухаючись, лежав важко поранений чоловік, за машиною лежав другий поранений, він був при свідомості», – підкреслив він.

Новоолександрівка_стрілянина

Як повідомляють правоохоронці, зайти до будинку не було можливості, адже той, хто стріляв забарикадувався всередині і заблокував двері. На місце одразу викликали спецназ, а місце події оточили. Згодом у натовпі правоохоронці помітили активного чоловіка – з’ясувалося, що це юрист або представник людини, яка стріляє з будинку і взяла заручників.  Згодом вдалося домогтися переговорів.

Новоолександрівка_стрілянина

«Я зайшов всередину і піднявся на другий поверх. Людина була в бронежилеті, рукавичках, в руках у нього була зброя. Пізніше було встановлено, що це карабін «Сайга». Я пояснив підозрюваному наслідки його діянь і намагався всіляко заспокоїти. Зрештою, він віддав зброю, гранату та заявив про те, що не має наміру робити щось. Якби операцію проводили сили спеціального призначення, наслідки могли б бути більш трагічними », – розповів Андрій Біділо.

Новоолександрівка_стрілянина

У результаті стрілянини поранено двох співробітників охоронного підприємства «Сармат», які охороняли будинок, один –  дуже важко травмований. Пізніше в медустанови звернулися ще двоє постраждалих з легкими осколковими пораненнями. Всім їм була надана медична допомога.

Новоолександрівка_стрілянина

Як виявилось пізніше, стрільцем виявився житель Дніпропетровської області, раніше несудимий. В даний час він знаходиться під вартою без права внесення застави. Відкрито кримінальні виробництва за статтями «Замах на вбивство» (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України), а також «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця »(ст. 348 КК України). Стрілкові загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Новоолександрівка_стрілянина

То якою ж є причина цього майже терористичного захвату? Правоохоронці однозначно стверджують, що це переділ нерухомого майна.

«Даний будинок знаходився в заставі у банку, був в арешті. Його господар (колишній або нинішній, йде розгляд) перебував за кордоном, а чоловік, вирішивши, що він господар помешкання, проник туди таким способом», – додав Андрій Біділо.

Новоолександрівка_стрілянина

Наразі правоохоронці з’ясовують хто перший відкрив вогонь, і перевіряють дію співробітників «Сармата». Адже обидві сторони мали зареєстровану зброю.

Підготувала Дарина Сухоніс

Залишити відповідь