Як Дніпро зустрічатиме новорічні свята

У Дніпрі до новорічних свят підготували насичену програму та безліч сюрпризів на всі смаки. Перші народні розваги стартують вже 19 грудня. А коли засяє головна ялинка міста та чим дніпрян вражатимуть у новорічні тижні, розповів заступник міського голови Олександр Шикуленко.

«Хочеться, щоб всі дніпряни та гості міста змогли весело провести новорічні свята. Практично всюди в місті будуть новорічні торгові містечка та безліч розваг. Дякую всім, хто долучився до організації. Упевнений, що ці зимові свята приємно всіх вразять», – сказав Олександр Шикуленко.

Посадовець повідомив, що вогні на центральній ялинці міста засвітять 24 грудня. Новорічну красуню, висота якої сягає 28 метрів, вже прикрашає понад 300 іграшок. Ялинку підсвічуватимуть понад 10 тис. ліхтариків. Для виготовлення світлодіодних фігур, якими прикрашений центр міста, використали понад 1 кілометр гірлянд.

А 25 грудня видовищною новорічною виставою відкриється єдина в місті ялинка з натуральної хвої та з обертальним механізмом, яку встановили в парку Глоби.

Цієї суботи на площі Героїв Майдану також розпочне роботу Новорічне містечко. Торгові майданчики працюватимуть і біля великих ялинок у різних районах Дніпра. Щоб убезпечити дніпрян від неякісної їжі та напоїв, у місті заборонили вуличну торгівлю з рук. Ще одна заборона стосується салютів у новорічну ніч. Відмовитися від таких розваг у мерії закликають усіх дніпрян.

Крім того, цьогоріч уперше в своїй історії Дніпро зустрічатиме Європейське Різдво. 25 грудня, о 18.00, на площі Героїв Майдану відбудуться театральні виступи, а маленьких дніпрян навчатимуть декорування новорічних іграшок і розпису імбирних пряників. Олександр Шикуленко також зазначив, що відзначення Європейського Різдва стане для міста традиційним. У новорічний вечір і ніч з 31 грудня на 1 січня на центральній площі працюватимуть аніматори та виступатимуть музичні гурти. У перший день нового року в центрі міста всіх охочих пригощатимуть гарячим бульйоном. 2 січня буде спортивним днем – на площі пройде марафон Дідів Морозів, футбольний фристайл і веселі естафети. 7 і 8 січня в центрі Дніпра відбудеться етнофестиваль «Різдво в Країні мрій», на якому виступатимуть відомі українські гурти – «Танок на майдані Конго» («ТНМК»), «Воплі Відоплясова», а також «Жадан і собаки», Atmasfera, «Вертеп», Діля, Joryj Kloc, «Бурдон». Для маленьких городян будуть майстер-класи з петриківського розпису та виготовлення різдвяних зірок, масок, ліхтариків, ляльок-мотанок. Влаштують також різдвяний вертеп, різдвяну коляду і обряд водіння кози. На Старий новий рік – 13-15 січня – на площі Героїв Майдану відбудеться видовищний парад мімів і ходулістів у супроводі оркестру. Загалом протягом зимових свят у місті проведуть понад 160 масштабних заходів.

На Новий рік та Різдво міський транспорт курсуватиме цілодобово. За розширеним графіком працюватимуть і медичні заклади Дніпра. Також під час зимових свят у місті посилять заходи безпеки.

Залишити відповідь