Як правильно вибирати морозиво

Морозиво – це ласощі, яким українці надають перевагу особливо влітку. Однак, морозиво, яке ми купуємо в магазині, – це більше продукт задоволення, аніж корисний продукт. Розповідають на 1+1.

Користуйтеся порадами та обирайте якісне морозиво.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

1.    Звертайте увагу на склад. У хорошому морозиві не має бути штучних стабілізаторів та барвників, а також рослинних жирів.
2.    Якщо морозиво розтануло, його ліпше не купувати. В ньому можуть розвиватися бактерії та патогенні мікроби.
3.    Звертайте увагу на ДСТУ. Для морозива є три стандарти: 4733, 4735 та 4734.
4733 – найсмачніше та найбільш натуральне морозиво. До його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.
4735 – морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак його менш насичений, воно швидко тане, водянисте.
4734 – морозиво плодово-ягідне, щербет. Заморожений лід, містить багато цукру.

Ви можете самостійно перевірити, чи містить морозиво рослинні жири. Для цього його потрібно розтопити. Якщо воно швидко розтає і перетворюється на водянисту масу, ви придбали морозиво з дешевими замінниками молочних жирів.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!