Як правильно заварювати трав’яний чай: 6 основних правил
Якщо ви хочете максимально зберегти в трав’яному чаї корисні речовини, дотримуйтесь наступних правил.
- Вибір посуду: Не використовуйте при заварюванні трав металеві, алюмінієві та пластикові ємності, вони можуть зіпсувати смак напою. Беріть тільки скляний, емальований, фаянсовий або керамічний посуд.
- Одноразове заварювання: Повторно заварювати коріння, трави, листя та суцвіття не слід, оскільки вони вже віддали всю користь, смак та запах.
- Підготовка чайника: Заварювальний чайник потрібно підготувати правильно: налити в нього окріп на 2-3 хвилини, потім злити воду. Чайник за цей час прогріється. Тепер у нього можна класти чай та сушені трави.
- Температура води: Трав’яний збір не варто заливати окропом. Використовуйте лише гарячу воду. Її температура не має перевищувати 90–92°С.
- Настоювання: Напою потрібно дати час настоятися, а ще краще накрити чайник щільною тканиною.
- Тривалість настоювання: Настоювати листя, трави та суцвіття потрібно 5-12 хвилин. Якщо ж у чаї є коріння або стебла, тоді настоюйте напій 20-25 хвилин.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете насолоджуватися смачним та корисним трав’яним чаєм, який зберігає всі свої цілющі властивості.
фото з відкритих джерел