Як приготувати смачні та корисні бургери в домашніх умовах?

Вважається, що бургер є дуже калорійною стравою. У класичному вигляді є трохи компонентів: котлета, булочка, салат, помідор і соус. Але можна і підійти до приготування бургерів з іншого боку, вважають фахівці. Розповідає zdorovia.com.ua.

“Традиційні бургери шкідливі, але цю їжу можна зробити більш безпечною для фігури і навіть корисною для здоров’я”, – пояснює дієтологиня Марія Іваницька.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Зазвичай м’ясо готується на грилі, а булочку печуть з борошна вищих сортів. Через це страва стає занадто жирною. Якщо в соусі, який додається, є багато цукру, то бургер стає небезпечнішим подвійно.

Помідор і листя салату теж входять в число інгредієнтів, проте вони не можуть врятувати становище. Тому дієтолог радить їсти бургери не частіше ніж один раз на тиждень.

Найбезпечніше готувати бургери в домашніх умовах. Дієтолог радить використовувати для приготування булочку з цільнозернового хліба, а котлетку робити з нежирного м’яса. Не варто також додавати в страву соуси на основі майонезу або кетчупу. Краще приготувати соус з несолодкого йогурту, додавши в нього трохи гірчиці або спеції. Ну і побільше свіжих овочів (капусти, огірків, томатів) і зелені

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!