Як продовжити життя квітів у вазі

Живі квіти завжди були окрасою інтер’єру. Вони не лише вносять невидиму гармонію у простір, а і піднімають настрій. Та що потрібно зробити, щоб квіти довше стояли?

Поїти букети краще фільтрованою водою, яка очищена від хлору та солей. Якщо немає фільтру, то кип’ятіть воду і охолоджуйте. Воду міняйте щодня і наливайте до країв.

Потрібно видалити усі зів’ялі пелюстки та листочки, – ось як продовжити життя квітів у вазі. Особливо ретельно зачистите стебла, які ховатимуться у воді.

Це прозвучить банально, але купуйте тільки свіжі квіти. Наприклад, стисніть місце, де кінчається стебло і починається бутон рози. Якщо стебло м’яке, то квітку зрізали давно і вона довго не простоїть. І навпаки, тверде стебло ознака свіжої рослинки.

Підготуйте для квітів чисту вазу. Краще вимити старі, шкідливі мікроорганізми гарячою мильною водою.

Як продовжити життя квітів у вазі? Все просто: квіти довше зберігаються в прохолодних місцях. Ховати їх у комору не варто, але тримайте в стороні від камінів, батарей, обігрівачів і прямих сонячних променів можна. До слова, квіти не переносять не тільки сонця, а й протягу.

Щоб домашні квіти довше радували вас, зрізуйте їх вранці, коли повітря прохолодніше;

В холодний сезон, перед тим як поставити букет у воду, розгорніть. Квіти повинні адаптуватися до кімнатної температурию

 

Джерело: t1.ua