Як школярі будуть складати іспити у 2017 році

Школярі повертаються до навчання після зимових канікул. Цього тижня у більшості шкіл Дніпропетровщини розпочався другий навчальний семестр. Для одинадцятикласників цей семестр останній і вирішальний перед здачею випускних іспитів. Скільки і які предмети складатимуть випускники – розказали у департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

Обов’язковим іспитом державної підсумкової атестації (ДПА) для всіх школярів є українська мова. Другим обов’язковим предметом можна обрати математику чи історію України. Третім іспитом для школяра може стати математика чи історія України, біологія, географія, фізика, іспанська, французька, німецька, російська чи англійська мови. Тож, якщо випускнику необхідна і математика, і історія – скласти їх можна за одну атестацію.

Спрощена і сама процедура екзаменування. Раніше школяр мав складати екзамени на Державній підсумковій атестації у школі, а потім ті ж самі предмети ще раз перескладати під час ЗНО для вступу в виш. Тепер школярі проходитимуть тільки зовнішнє оцінювання. Його результати будуть зараховані і як оцінка ДПА, зазначають у департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

23 травня розпочнеться основна сесія ЗНО. Перший іспит, який мають подолати абітурієнти, – українська мова та література. Закінчиться сесія 16 червня тестуванням з хімії. Повний розклад можна переглянути на офіційному сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Які саме предмети обрати для заліку – школярі вирішуватимуть самотужки. На їх вибір не впливатиме профіль класу – підкреслюють у департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

Залишити відповідь