Як у школах Дніпра будуть удосконалювати меню
Представники компанії «Олімпіус Консалт», яка надає послуги харчування у 86-ти базових школах Дніпра, зустрілися з батьками учнів, представниками педагогічної та батьківської ради при міському голові, аби презентувати удосконалене меню. Компанія перепросила за ті проблеми, що виникли в перші тижні навчання. Йдеться і про затримку у подачі страв через повітряні тривоги, і погано розігріту їжу. Ці питання вже вирішені. А головне, що турбувало батьків, – це смак страв. Зараз зроблені корективи, і вже з цього тижня діти харчуватимуться більш звичними для них стравами. Повідомляють у Дніпровській міській раді.
Під час заходу організували відкриті дегустації страв уже з удосконаленого меню, аби отримати зворотний зв’язок від батьківських комітетів шкіл.
У компанії зазначили, що вони відсторонили колишнього технолога, який розробляв меню, і запросили нового фахівця. Розробляємо вже нові страви в межах дозволених норм. Основна помилка була у тому, що ми надто сумлінно дотримувалися постанови КМУ № 305, де прописані норми шкільного харчування, і не врахували дитячі харчові звички. Цілком змінити меню ми не можемо, натомість – його моделюємо, аби воно було смачним, страви соковитішими. Наприклад, був овочевий салат з капустою і морквою. Додали до нього ще томати і огірки.
Бокси, в яких подають їжу, – зручні у користуванні. Дитина у разі повітряної тривоги може взяти з собою цей бокс з їжею, спуститися в укриття і продовжити сніданок. Вони виготовлені з цілком безпечного матеріалу. Є відповідні документальні підтвердження. Зараз з постачальником працюємо над удосконаленням цих ланч-боксів, аби вони стали ще більш зручними для дітей. Також налагоджена співпраця з компанією, яка утилізує бокси.
За словами заступниці начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Олени Яковенко, безкоштовне шкільне харчування отримують учні тих шкіл, батьки яких обрали змішану форму навчання. Йдеться про учнів молодшої школи та пільгових категорій усіх інших класів – це близько 25 тисяч осіб.
«Управління освіти з першого навчального дня комунікує з керівниками шкіл щодо харчування. Вони озвучують проблеми, а ми в свою чергу співпрацюємо з постачальниками. Наприклад, на сьогодні проблем із логістикою чи погано розігрітою їжею вже немає. Важливо, що компанії йдуть на діалог і виправляються», – додала Олена Яковенко.