Як влаштувати дитину в дитсадок Дніпра

Для всіх, хто хоче влаштувати своїх дітей до того чи іншого дитячого садочка, є обов’язковою електронна реєстрація через сайт reg.isuo.org. Про це повідомила методист методичного центру управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра Олена Кисільова. Вона наголосила, що подавати заявку можна лише в один садок.

«Бажано одразу після народження дитини стати в так звану електронну чергу на влаштування до дитячого садка. Така реєстрація існує з 2012 року, але обов’язковою вона стала з березня 2016-го. Потрапити до дитсадка поза електронною чергою мають право діти пільгових категорій. Якщо, наприклад, родина зареєструвалася до того чи іншого дитсадка, але змінила місце проживання в межах району, батьки повинні письмовою заявою повідомити завідувача цього садка, але в жодному разі не скасовувати заявку самостійно. В такому випадку є можливість в рамках електронної черги потрапити до дитсадка поруч з місцем мешкання. Якщо ж родина переїхала в інший район міста, то необхідно з відповідною письмовою заявою звернутися вже до управління освіти міськради. На підставі цього документа будуть внесені зміни в електронну реєстрацію», – сказала Олена Кисільова.

При цьому вона зазначила, що нині в електронній черзі у садочки Дніпра на 2017 рік перебуває 9 тисяч 541 дитина. «Очікуємо, що всі ці дітки влаштуються в садки цього року, оскільки планується, що така ж кількість дітей піде до школи»,  – пояснила посадовець.

Олена Кисільова також розповіла, що з кожним роком зростає кількість відкритих додаткових груп у наявних дошкільних закладах. «У 2015 році було відкрито 11 груп на 205 місць. У 2016 році створили 22 додаткові групи на 362 місця, з них 12 вже працюють, іще 10 готуються до відкриття. Цього року одна група короткотривалого перебування відкрита в НВК № 65. А загалом цьогоріч в наявних садках планується відкрити 10 груп на 187 місць. Також очікуємо на відкриття нового дитячого садочка комбінованого типу на 12 груп (220 місць) на ж/м Лівобережний-3. Крім того, тривають капітальні ремонти раніше закритих садків № 200 (ж/м Перемога), № 390 (ж/м Парус) та № 379 на вул. Пестеля», – додала представниця мерії.

Залишити відповідь