Як жителям Дніпра уникнути харчового отруєння
При проведені часу на природі жителям Дніпра необхідно подбати про чистоту та правила гігієни. Слід ретельно помити руки перед приготуванням та вживанням їжі, фрукти та овочі теж мають бути вимиті. Також треба слідкувати за чистотою кухонного приладдя та поверхонь, на яких буде відбуватися приготування їжі. Зазначають у Департамент охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради.
Щоб уникнути харчового отруєння – сирі яйця, молочні та кисломолочні продукти, вироби з кремом – краще залишити вдома. Також слід перевіряти термін придатності та дотримуватись рекомендованих умов зберігання.
Приготовлена їжа має бути на столі не довше 2-х годин. Не треба забувати й про питну воду, особливо в спеку. Ні в якому разі не можна вживати воду з водойм!
До ознак харчового отруєння, які з’являються раптово, відносяться:
– підвищення температури тіла;
– зниження або відсутність апетиту;
– загальна слабкість;
– здуття та біль у животі;
– нудота і блювання;
– низький тиск.
При перших симптомах отруєння термінового треба звернутися до лікаря!
Фото: pixabay