Як зміцнити імунітет дитини перед початком навчального року

Наближається навчальна пора,  діти знову підуть у садки та школи. Переважно у цей час більшість хлопчиків та дівчаток починає хворіти. Як же цьому запобігти? Правильне харчування та вживання продуктів, багатих на вітаміни й мікроелементи, здатні творити дива. Тож не гайте часу і починайте годувати дитя корисними смаколиками.

Корисні продукти

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Зміцнення імунної системи – один з найважливіших засобів у профілактиці хвороб, зниженні сприйнятливості до переохолодження, застуд та інших негативних факторів. А найпростіший спосіб загартувати організм – правильне харчування.

l Листові овочі. Капуста (білокачанна, цвітна, броколі), шпинат та інші листові овочі допомагають боротися з інфекціями. У них міститься чимало поживних речовин, антиоксидантів.

l Коренеплоди. Китайська медицина стверджує, що коренеплоди (картопля, морква та інші) допомагають протистояти респіраторним захворюванням.

l Часник, цибуля та імбир. Як вважають вчені, сполуки сірки, якими багаті цибуля й часник, запобігають онкологічним хворобам. Їхні активні компоненти флавоноїди спрямовані на якісне підвищення імунітету.

l Гарбуз. М’якоть гарбуза багата антиоксидантами, вітамінами А й С, марганцем, магнієм і фолієвою кислотою.

l Абрикоси. Абрикоси насичені вітамінами А й С, калієм і клітковиною.

l Цитрусові. Апельсини й лимони у великій кількості мають вітамін С й антиоксиданти.

l Ягоди. Полуниця, ожина, малина, чорниця, журавлина та інші ягоди щедрі на фітонциди та флавоноїди. Також у них багато антиоксидантів.

l Зернобобові культури. Це – джерело білка, корисна  «комора» енергії для організму, зберігають велику кількість фолієвої кислоти й калію.

l Горіхи й насіння. Горіхи (волоські, мигдаль тощо) і насіння (гарбузове, соняшникове) насичені вітаміном Е, який є природним антиоксидантом і зміцнює імунну систему.

l Кисле молоко та йогурт. Кисле молоко – джерело пробіотиків, тому його рекомендують вживати щодня.

l Куркума. Куркума має дезинфікуючі та протизапальні властивості. Містить речовину куркумін, що володіє яскраво вираженими протизапальними властивостями.

l Мед та продукти бджільництва. Мед відзначається антибактеріальною дією. Крім того, він допомагає боротися із запаленнями горла.

Секрет здорового організму – не тільки в правильній дієті. Велике значення мають якісний сон, прогулянки на свіжому повітрі, фізична активність і позитивні емоції. Оберігайте дитину від занепокоєння та стресів, оскільки вони знижують імунітет.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!