Яке м’ясо найкорисніше – думка фахівців
Вживати м’ясо чи ні – особистий вибір кожного. Вчені стверджують, що повністю відмовлятися від м’ясних продуктів не варто, адже через нестачу амінокислот, які організм отримує з тваринних білків, шкіра втрачає тонус, стає в’ялою, сухою, обвисає і втрачає еластичність. Тому візуально людина швидко постаріє. Також через дефіцит заліза, який може виникнути через відмову від м’ясних продуктів, вітамін С, головний захисник від вірусів та інфекцій, засвоюється не повністю. А ще дефіцит м’яса в раціоні сприяє появі тривожних станів.
Яке м’ясо обрати?
Свинина. У цьому різновиді м’яса набільше вітамінів групи В. Але варто зауважити, що у свинині є велика кількість жиру і холестерину. Щоб убезпечити себе від атеросклерозу, не їжте свинину кожен день і заїдайте її овочами. Їх у вашій тарілці повинно бути в 2 рази більше, ніж м’яса!
Баранина. Цей сорт м’яса містить лецитин, який не дає холестериновим бляшкам оселитися на стінках судин. До того ж баранина – м’ясний чемпіон за вмістом заліза.
Кролик. Це найбільш дієтичне м’ясо. У ньому мало калорій, майже немає жиру, кролятина відмінно перетравлюється і не викликає алергії. Тому таке м’ясо можна давати і маленьким дітям, і літнім людям, і тим, хто худне чи страждає від шлункових проблем.
Курка. У ній більше білка, ніж у червоному м’ясі. Недарма курячі грудки – улюблена їжа культуристів, спортсменів або тих, хто хоче відкоригувати свою форму у спортзалі. Протеїн допомагає наростити м’язову масу, а натомість жиру в грудках майже немає. Ніжки і стегенця жирніше грудок, але в них більше вітаміну А і заліза.
Індичка. За змістом фосфору індичка може посперечатися з рибою, так що гострий розум і міцні зуби шанувальникам цього м’яса забезпечені. І зайва вага їм також не загрожує. У 100 г індички всього лише 60 ккал!