Які кімнатні рослини можуть бути отруйними для тварин та людей?

Деякі види кімнатних рослин, які ми звикли бачити на власному підвіконні, можуть бути небезпечними для тварин та/або дітей.

Це не означає, що зеленого улюбленця варто випроваджувати з насидженого горщика.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Але знати про цю небезпеку та обмежити доступ тварин та дітей до таких квітів все ж таки варто.

Алое
Рослина, яку люблять використовувати для виготовлення натуральної косметики. Алое містить алоїн, який серйозно впливає на роботу кишківника. Алое особливо токсична для домашніх тварин.

Серед проявів: блювання, діарея та навіть летаргія.

Подофілл
Трав’яниста багаторічна рослина з родини барбарисових, яка містить подофіллотоксин. Це більше садова рослина, але зрідка зустрічається і на наших підвіконнях. Концентрація токсину найбільша у період цвітіння подофіллу. При потраплянні до організму цей токсин блокує виробітку білку тубуліну. Токсична для тварин, може спричинити неприємні наслідки й для людей.

Симптоми у тварин: набряк ротової порожнини, сильне слиновиділення, блювання та проблеми з ковтанням.

Симптоми у людей: подразнення шкіри та набряк ротової порожнини.

Алоказія
Красива субтропічна рослина. Вона може квітнути, але лише у природних умовах. Її ще називають “Слоняче вухо”. Ця рослина токсична для тварин та людей через вміст кристалів оксалат кальцію. Ці кристали мають гострі краї, які можуть пошкодити слизові оболонки.

Симптоми у тварин: подразнення ротової порожнини, набряк рота, губ, язика, блювання, сильне слиновиділення та проблеми з ковтанням.

Симптоми у людей: також печіння в ротовій порожнині, набряки, проблеми з ковтанням та диханням, можлива діарея.

Каладіум
Батьківщина цієї рослини – Бразилія. Там вона може вирости до 5 метрів у висоту. Всі частини рослини можуть бути токсичними для людей також через вміст оксалат кальцію.

Симптоми у людей: сильне печіння в ротовій порожнині, набряк рота, губ, язика, проблеми з диханням та ковтанням. Можливі летальні випадки.

Симптоми у тварин: нудота, блювання, дезорієнтація, слиновиділення, проблеми з диханням.

Філодендрон
Це дуже популярна домашня рослина. Філодендрон легко вирощувати, він також містить кристали оксалат кальцію, які можуть бути токсичні для людей та тварин.

Симптоми у людей: не критичні, а саме – дерматити та набряк ротової порожнини.

Симптоми у тварин: Можливі набряки, судоми, біль. Тварина намагається пошкрябати собі рота лапами, повідомляє newsyou.info.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!