Якими консервами найчастіше можна отруїтися

Це насамперед рибні, грибні та кабачкові. Особливо небезпечні – грибні консерви. За правилами, такі консерви треба обов’язково ще раз прокип’ятити перед вживанням, десь 10 – 15 хвилин. На це звертає увагу доктор медичних наук, президент Асоціації інфекціоністів України Михайло Андрейчин, повідомляє expres.ua.

Але заразитися ботулізмом можна, навіть скуштувавши домашню ковбасу, яку господині, щоб законсервувати, заливають жиром. На твердих продуктах бактерії розмножуються невеликими колоніями. Тому може статися так, що кілька людей їли одну й ту ж консерву, а в результаті один захворів, а всі інші – здорові.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *