Unrecognizable man sitting in wheelchair close up photo

Яку допомогу отримують люди з інвалідністю на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині підтримують людей з інвалідністю. Надають, зокрема, грошову допомогу, засоби для пересування і протези.

Про це розповіли під час брифінгу в обласній військовій адміністрації.

«В області на обліку – понад 200 тис людей з інвалідністю, з них 14 тис дітей. Для них передбачена соціальна допомога. Це грошові виплати, оздоровлення, засоби для пересування», – зазначила начальниця відділу департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОВА Наталія Виходцева.

 Вона розповіла, що більш ніж 20 тис людей цьогоріч отримали милиці, ходуни, візки, ортопедичне взуття. А понад 1 тис людей – протези. Для цього слід звернутися в управління соцзахисту населення.

Люди з інвалідністю можуть і безкоштовно оздоровитися. Санаторій обирають самостійно. Аби отримати путівку, слід звернутися до управлінь соцзахисту населення або ЦНАП. Надати необхідні документи: копію медико-соціальної комісії, довідку від сімейного лікаря та заповнити заяву. Далі – стати на чергу й укласти договір.

У п’яти містах Дніпропетровщини діє послуга соціальне таксі. Воно безкоштовне для людей з порушенням зору й опорно-рухового апарату у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Покрові та Нікополі. Безкоштовно підвозять двічі на місяць. Телефони таксі можна знайти на сайтах міськрад.

3 грудня у світі відзначають День людей з інвалідністю. Щоб привернути увагу до їхніх проблем та сприяти інклюзивності суспільства.