єОселя: 8 тисяч українських сімей скористалися кредитами для купівлі житла

За даними Міністерства економіки України, програма “єОселя” виявилася успішною ініціативою, залучивши 8 000 українських родин до придбання житла на суму 12,2 млрд грн. Значна частина нових кредитів, зокрема 25% із виданих з початку 2024 року, припала на квартири у забудовника, або в будинках, що зводяться. Тобто все більше українців надають перевагу житлу так званого першого продажу, а не вторинному ринку.

Надія Бігун, заступниця Міністра економіки України, підкреслила, що такий вибір не тільки відкриває нові перспективи для українських сімей, але й стимулює розвиток будівельної галузі та активізацію у суміжних галузях економіки.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

За останній тиждень програмою “єОселя” скористалися 173 родини, отримавши кредити на загальну суму 282 млн грн. Пільгові умови кредитування (3% річних) надані 90 військовослужбовцям, 24 педагогам, 9 медикам, і 4 науковцям. Інші українці отримали кредити під 7% річних. Більшість кредитів було взято для придбання житла на вторинному ринку, хоча існує стійкий інтерес і до придбання квартир у новобудовах.

Лідерами за кількістю взятих іпотечних кредитів виявилися мешканці Київської області, Києва, Львівської, Одеської, та Хмельницької областей.

Скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!