Їжа, багата на залізо: найкращі продукти для вашого здоров’я

Якщо у вашому організмі виникає дефіцит заліза, це можна виправити за допомогою правильного харчування. Для підтримання оптимального рівня заліза слід звернути увагу на свій раціон.

Найбільше заліза міститься у червоному м’ясі та субпродуктах, зокрема у яловичій, свинячій та курячій печінці, нирках, телятині та баранині. Ці продукти містять гемове залізо, яке легко засвоюється організмом. Морепродукти, такі як мідії, устриці та креветки, також є чудовим джерелом заліза.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Рослинні продукти, багаті на залізо, також повинні бути присутніми у вашому меню. Лідером за вмістом заліза є сушені білі гриби, які перевершують навіть м’ясо. Однак залізо з рослинних продуктів (негемове) засвоюється гірше. Іншими джерелами заліза серед рослин є бобові (горох, червона квасоля, соя, сочевиця), шпинат, картопля, морква та цвітна капуста. Фрукти та ягоди, багаті на залізо, включають яблука, банани, абрикоси, персики, полуницю, чорницю та малину.

Крім того, варто додати до раціону гречку, вівсянку, пшеничний та житній хліб, а також курячі яйця. У якості корисних перекусів можна використовувати курагу, чорнослив, волоські горіхи та мигдаль.

Таким чином, ви можете насолоджуватися смачною їжею і водночас забезпечувати організм необхідним залізом.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!