Юний винахідник з Дніпропетровщини підкорює світ

Випускник Дніпропетровського відділення Малої академії наук України Михайло Литовченко – півфіналіст конкурсу наукових інновацій Tech-I GIST. Загалом до змагання долучилися більше тисячі науковців зі 170 країн. Експерти обрали 102 перспективні розробки, серед яких і проект українця. Тепер найкращі винахідники позмагаються за можливість поїхати на Міжнародний підприємницький саміт та втілити свої проекти у життя. Про це повідомили у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Винахід Михайла – модульна електростанція, яка працює за рахунок течії у водоймах. Вона здатна забезпечити енергією та прісною водою середнє господарство. Розробку вже відзначили експерти конкурсу Tech-I GIST. Проект Михайла обрали з понад тисячі робіт для участі у півфіналі. Наступний етап – онлайн-голосування. Воно триватиме з 1 по 30 квітня. Кожен бажаючий може підтримати винахід хлопця на сайті конкурсу.

У разі перемоги, науковець презентує свій винахід на Міжнародному підприємницькому саміті в американській Силіконовій Долині. Якщо проект сподобається інвесторам, дніпропетровець отримає кошти на його реалізацію.

Михайло Литовченко – випускник Дніпропетровського відділення Малої академії наук. Хлопець неодноразово перемагав у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Його розробки відзначили на наукових змаганнях у США, Нідерландах та Швеції. У 2015-му Михайло отримав золоту медаль престижного американського конкурсу проектів сталого розвитку I-SWEEEP.

Конкурс Tech-I GIST проходить щороку. У ньому беруть участь науковці та винахідники із країн з економікою, яка розвивається.

Залишити відповідь