З лікарень Дніпропетровщини виписали 42 людини, які постраждали від ворожої атаки на вокзалі Краматорська

З лікарень Дніпропетровщини вже виписали 42 пацієнти, які постраждали від ворожої ракетної атаки на Краматорському залізничному вокзалі. 35 людей перевели до медзакладів в західних областях.

Ще 19 досі залишаються у лікарнях регіону. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

 «Медзаклади області прийняли майже сотню дітей та дорослих, які потрапили під ракетний удар на вокзалі у Краматорську. Багато з них – з тяжкими травмами. Мінно-вибуховими пораненнями, контузіями, струсом мозку. Лікарі продовжують робити усе, аби люди одужали якнайшвидше», – розповіла в.о директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Вікторія Кулик.

Вона додала, що у лікарнях Дніпропетровщини залишаються 19 пацієнтів з Краматорська. Серед них – 2 дітей.

Серед постраждалих від ракетної атаки – 20-річний Стас. У мирному житті хлопець працював баристою. Каже, подобається варити каву. 8 квітня намагався з друзями евакуюватися. Ситуація накалялася та й місцева влада просила людей залишити місто.

Маму з братом та сестрою Стас за декілька днів до вибуху відправив у безпечне місце. Сам не встиг – попав під ракетний удар.

  «Нас було четверо. Сиділи на лаві біля перону. Чекали на потяг. Їхати планували до Ужгорода. З нас усіх лише мене зачепило. Серйозно поранило руку. Багато людей, які були поряд загинули. Нам просто пощастило, що вижили», – розповів Стас.

Хлопець додав, що разом з ним був і домашній улюбленець – лабрадор Чарлі. Господар не зміг покинутивдома його – доброго та відданого пса. Нині собакою опікуються друзі.

На хлопця чекає довгий період відновлення руки. Ще одна операція та реабілітація.

Разом зі Стасом у палаті 46-річний Євген. Чоловік сам з Костянтинівки Донецької області. За професією залізничник – черговий по станції. Вивозив стареньку тещу до Києва. Там планував разом з нею поселитися у доньки.

 «Уся площа перед вокзалом була заповнена людьми, які чекали на евакуаційні потяги. Раптом пролунали вибухи. Один з них – поряд зі мною. Дуже пошкодило руку. Я спочатку подумав, що її взагалі відірвало. А ще в мене серйозне поранення ноги. Буде потрібне протезування колінної чашечки. Боявся померти від кровотечі. Одразу почав кликати на допомогу», – згадує Євген.

82-річна теща, каже, не постраждала. Нині жінка в безпеці, у онуки в столиці.

Загалом медзаклади регіону прийняли 98 поранених з Краматорська. З них 19 – діти. 2 людини померли у лікарнях від травм, не сумісних з життям.

фото: з відкритих джерел