За скасування мит на іномарки вже підписалися більше 28 тисяч українців

Загальна кількість осіб, які підписали на сайті Президента України електронну петицію щодо скасування мита й акцизного податку на імпорт автомобілів, за тиждень перевищила 28 тисяч.  Про це йдеться на сайті Глави держави, повідомляє «Укрінформ».

Дата початку збору підписів – 29 серпня 2015 року. На сьогодні петиція уже набрала понад 28 тисяч підписів. До кінця збору залишилося 83 дні.

«Скасуйте розмитнення і акцизний збір. Цього немає ні в одній цивілізованій країні», – йдеться в тексті електронної петиції.

Зазначимо, що Закон «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» був ухвалений Верховною Радою України 2 липня 2015 року з ініціативи Президента України. Згідно з Законом, якщо петиція, адресована Президенту, парламенту або урядові, набрала 25 тисяч підписів протягом не більш як трьох місяців, відповідь повинна бути оприлюднена на офіційному веб-сайті органу, якому вона була адресована, не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду. У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.

Залишити відповідь