Закон карає: у Нікополі пенсіонер-садист вбив собаку

Ми неодноразово розповідали читачам історії про те, як волонтери рятують тварин на Дніпропетровщині. Але іноді рятувати вже пізно і допомогти може тільки поліція, покаравши винного.

Жахливий випадок у Нікополі – за жорстоке поводження з твариною 68-річному пенсіонеру, який  катував собаку в присутності двох неповнолітніх дітей, а потім повісив його на дереві, загрожує до 8 років позбавлення волі.

Декілька місяців тривало досудове розслідування, проводились необхідні експертизи, щоб довести провину останнього. Правоохоронцям вдалося встановити, що сама подія мала місце ще восени минулого року, чоловік прив’язав мотузкою до скутера безпритульну собаку і їхав на швидкості по місту. «Своїми діями чоловік причинив тварині численні ушкодження, а потім він підвісив ще живого пса на дереві. Крім того свідками даного злочину стали неповнолітні діти, на зауваження яких чоловік не реагував», –  зазначають у прес-службі поліції.

Наразі злочинцю оголошено про підозру за ч. 3 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами). Волонтерська спільнота області дуже сподівається, що злочинець обов’язково понесе покарання згідно закону.

Дарина Сухоніс