Заморожені овочі взимку: чому їх поживна цінність вища за свіжі
Часто вважають, що заморожені овочі корисні лише для споживання взимку, коли немає свіжих альтернатив. Однак дослідження Австрійського товариства споживачів показали, що поживна цінність заморожених овочів, таких як горошок, цвітна капуста, квасоля, кукурудза та морква, може перевищувати вміст вітамінів у свіжих овочах, що імпортуються взимку з Італії, Туреччини, Іспанії та Ізраїлю.
Свіжі овочі, які доступні взимку, часто завозяться з далеких регіонів і через тривалий час зберігання втрачають частину своїх поживних речовин. У той час як заморожені овочі зберігають більше вітамінів, оскільки їх заморожують безпосередньо після збору. Заморожені овочі, за своєю поживною цінністю, майже не поступаються свіжим, особливо у вмісті вітамінів B1, B2 та аскорбінової кислоти (вітаміну С), що зазнає мінімальних змін під час заморожування.
У Великій Британії, наприклад, заморожені овочі включені до переліку продуктів, які рекомендується вживати щодня взимку через їх високу поживну цінність.
фото з відкритих джерел