Зарплати шахтарів Західного Донбасу зростуть на 10%

Після початку війни на сході Дніпропетровщина стала головною вуглевидобувною областю України. Про це свідчать і показники перших трьох місяців 2016 року: 10 шахт Західного Донбасу видали на-гора 4 млн. 421 тис. тонн чорного золота з 10 млн. тонн вугілля, видобутого у першому кварталі по всій державі. Тобто майже половину (44%).

Незважаючи на кризову ситуацію в галузі, шахтарі Придніпров’я мають намір виконати усі свої виробничі і соціальні зобов’язання. Про це говорив генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи підприємства у першому кварталі 2016 року.

Сергій Анатолійович назвав ДТЕК Павлоградвугілля найстійкішим вуглевидобувним підприємством України, тому ні про які скорочення персоналу (принаймні, до кінця року) не може бути й мови.

Хоча економічна криза впливає і на копальні Західного Донбасу. Зокрема, через зменшення попиту на сировину, доводиться зосереджуватись не на збільшенні видобутку вугілля, а на покращенні економічних показників і ефективності виробництва: підвищенні якості і зменшенні собівартості продукції.

І саме на це спрямовані інвестиції у розвиток компанії. Вони дедалі зростають. Тільки за три перші місяці року ДТЕК направила на модернізацію виробництва підприємств Павлоградвугілля 537 млн. грн. Це на 128 млн. грн. більше, ніж за цей же період минулого року. Взагалі ж, цьогоріч компанія має витратити на розвиток 2,5 млрд. грн. Тобто, у порівнянні з минулим роком, інвестиції зростуть на 35,44% – зростання суми обумовлене інфляцією і збільшенням цін на ТМЦ.

Прикладом вдалих капіталовкладень С. Воронін називає реконструкцію центральної збагачувальної фабрики (ЦОФ) «Павлоградська», де старе обладнання було повністю замінене на найсучасніші механізми провідних європейських та американських виробників. Внаслідок чого потужність цієї ЦОФ має зрости у півтора рази (до 7 млн. тонн переробленого вугілля на рік!) і вона посяде друге місце у галузі.

Переймаються на підприємстві також належним рівнем оплати праці: з 1 квітня оклади працівників ДТЕК Павлоградвугілля зростуть на 10 відсотків.

Генеральний директор підприємства розповів і про співпрацю з машинобудівними заводами Павлограда – ПЗТО, Ливмашем (незабаром мають намір розмістити замовлення і на Павлоградхіммаші). А також запевнив, що ДТЕК Павлоградвугілля і надалі братиме активну участь у вирішенні соціальних проблем міст і сіл Західного Донбасу.

Ігор Захарук

Залишити відповідь