Затримання серійного вбивці у Кривому Розі: всі подробиці від правоохоронців (Фото, відео)

У Кривому Розі Дніпропетровської області правоохоронці затримали підозрюваного у серійних вбивствах і зґвалтуваннях. Його жертвами стали шість жінок, двоє з них – загинули. Усіх жертв чоловік душив, ґвалтував та забирав у них особисті речі. Зазначають в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Для його пошуку та затримання була створена група з числа найбільш досвідчених працівників різних служб поліції. Затримати зловмисника вдалося завдяки проведеній спецоперації. Про це повідомив перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В‘ячеслав Аброськін.

За його словами, упродовж травня-червня цього року на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області сталося шість нападів на жінок. У результаті цих злочинів дві потерпілі загинули, ще чотири – зазнали фізичного насильства. Зловмисник грабував жінок та забирав їхні особисті речі.

Після збору та аналізу всієї інформації стало зрозуміло, що всі потерпілі жінки мають вік від 18 до 38 років. Всі злочини вчинено схожим способом, жертви схожі між собою за зовнішніми ознаками. Крім того, збігався час скоєння злочину – після 21-ї години.

В‘ячеслав Аброськін зазначив, що всі з‘ясовані ознаки вказували на серійність злочинів, відтак для їх розкриття була створена посилена слідчо-оперативна група. Криворізькі поліцейські цілодобово проводили розшукові заходи. Крім поліцейських, до їх проведення щодня залучалися бійці Нацгвардії, військовослужбовці, громадяни.

«18 червня ми встановили особу, причетну  до скоєння цих злочинів. Зібрано всі докази. На сьогодні особа затримана, заарештована, утримується в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловік дає покази, і практично по всіх епізодах вбивств або розбійних нападів зібрано доказову базу. На сьогодні зловмиснику оголошено підозру по шести епізодах», – підкреслив перший заступник глави Нацполіції.

Він також додав, що правоохоронці вилучили мобільні телефони і особисті речі потерпілих, а також  інші докази, які вказують на винність затриманої особи.

Правоохоронці провели максимум заходів і мобілізували всі можливості для виявлення і затримання зловмисника. До пошуків злочинця залучили і психолога, який склав психологічний портрет нападника. Це  дало змогу прогнозувати його дії, зрозуміти його наступні кроки та більш якісно планувати подальші дії оперативників. З показів уцілілих жінок спеціалісти склали фоторобот з прикметами нападника.

У результаті спецоперації правоохоронці затримали 35-річного раніше судимого мешканця Кривого Рогу. З‘ясовано, що він звільнився з місць позбавлення волі наприкінці 2017 року.

Слідчими дії чоловіка кваліфіковано за статтями 187 (Розбій) та 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Чоловіка суд взяв під варту строком на 60 діб. Затриманому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.