Жителям Покрова покажуть унікальні знахідки (Фото)

У музеї міста Покрова Дніпропетровської області – нові експонати скіфської доби. Експозицію відкрито до 25-ї річниці від дня смерті Почесного громадянина міста, видатного археолога, поета – Бориса Мозолевського. Про це повідомляють у прес-службі міської ради Покрова.

Містянам та гостям Покрова представлені знахідки, які зберігалися у музейних запасниках, також речі, передані закладу городянами.

Унікальні артефакти – предмети побуту, зброя та знаряддя землеробства, дають уявлення про скіфську культуру. Представників кочового племені вважають новаторами у винаході зброї, оформленні речей, оргаментами, запозиченими з світу природи. Тим цінніші речі, що дійшли до нашого часу, адже зберігають свою автентичність. Особливу зацікавленість викликають експонати, віднайдені Борисом Мозолевським у 1970 році, в одному з курганів, розташованих на території Шевченківського кар’єру. Рідкісні експонати, уламки списів, лез, бронзове люстерко, датуються IV-V століттям до н.е. Серед іншого, фрагменти глиняного посуду, з притаманним цій добі оздобленням.

 

Музейники зазначають, що це справжня подія, адже більшість експонатів виставлені вперше, кожен дихає історією, передаючи дух загадкової Скіфії.