Життя без смартфона: як раніше розважались українці (фото)

У Вінницькомуго обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку “Життя без смартфона”. Її присвятили до Міжнародного дня музеїв, повідомляє Gazeta.ua.

“Планшети, телефони, ноутбуки – більше 10 років ці гаджети не викликали ніяких емоцій. Зараз ми настільки звикли до смартфонів, що й не уявляємо життя без них. Здасться, що воно зупинилося. Але життя без них таки є. Ми зібрали безліч призабутих речей з приватних колекцій, які розважали вінничан вдома і не тільки. Хочеться, щоб за комп’ютерами не втратили оте людське спілкування”, – розповідає завідувач науково-дослідницького відділу новітньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Лариса Семенко.

виставка_Вінниця

На виставці представили музичні інструменти середини ХІХ ст, радіо, патефон, радіолу, магнітофон бабіний, транзистор та телевізор 1940–1960-х рр. Найцікавіший оптичний прилад – стереоскоп поч. ХХ ст..

виставка_Вінниця

“Чоловік робив ремонт у своєму будинку на Старому місті. Приніс та й каже: “В мене він валяється. Нехай ще й у вас поваляється у музеї. Цей бінокулярний прилад призначений для перегляду “об’ємних” фотографій. Свого роду 3D прилад, який дозволяє розглядати картинки в 3D-форматі. До них були парні фотографії, які закладалися в рамку. Багато було фотографій на тему подорожей”, – пояснює Лариса Семенко.

виставка_Вінниця

Серед речей – є багато іграшок – дзиґа, електронна гра 80-90-х років “Ну, постривай”, знамените лото 60-х років, яка мали усі діти.

виставка_Вінниця

“Також є усім відома морська гра “Морський бій”. Лего випускав вінницький завод “Термінал”, – додає науковець.

виставка_Вінниця

Виставка триватиме до 30 червня.

виставка_Вінниця