5 найкорисніших для серця покупок в супермаркеті

Ми вирішили розповісти вам про найкорисніші продукти для серця, які ви зможете придбати в будь-якому супермаркеті. Регулярне вживання такої їжі знизить ймовірність розвитку атеросклерозу, ішемії та інших захворювань серця. Пише “Радіо24”.

1. Жирна риба для профілактики атеросклерозу

Першим ділом вирушаємо в рибний відділ, адже саме тут все найкорисніше для вашого мотора. А чи знаєте ви, чому ескімоси практично не хворіють на серцево-судинні захворювання? Все тому, що вони їдять багато жирної риби, пише mamapedia.

2. Авокадо – джерело жирних кислот і калію

Ще одним хорошим джерелом поліненасичених жирних кислот є авокадо. Однак, крім отмега-3 жирів, в авокадо також міститься багато калію, який сприяє нормалізації серцевої діяльності.

3. Грейпфрут для нормальної роботи серцевого м’яза

Це хоч і гіркий, але надзвичайно корисний фрукт, який слід було б ввести в раціон харчування. У грейпфруті міститься велика кількість рослинної клітковини, глікозидів і вітаміну С.

4. Льняна олія для профілактики серцево-судинних захворювань

Лляна олія – це потужний профілактичний засіб щодо безлічі серцево-судинних захворювань. Саме в лляній олії міститься найбільше омега-3 кислот, які «нещадно» вичищають наші судини від залежавшегося холестерину.

5. Злакові культури – удар по холестерину

У злаках міститься велика кількість клітковини, яка перешкоджає засвоєнню поганого холестерину. Регулярне вживання злаків буде відмінною профілактикою атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.

Залишити відповідь