5 продуктів, які допоможуть вам підтримати рівень вологи в організмі у зимовий сезон

Ми навіть не помічаємо, на скільки зменшується споживання води у холодний сезон. Хоча всі розуміють, на скільки водний баланс організму важливий для здоров’я, взимку більшість людей ставиться до нього куди більш легковажно, ніж спекотного літа, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Нестача вологи в організмі може вплинути на роботу імунної системи, температуру тіла, функціонування суглобів, тощо.

Таку необхідну нам вологу можна отримати не лише з води та інших напоїв. Ось декілька продуктів, які допоможуть вам підтримувати оптимальний рівень вологи в організмі цієї зими:

Шпинат. Шпинат – це потужне джерело різноманітних поживних речовин. Він покращує стан шкіри, волосся, а також допомагає підтримувати оптимальний рівень вологи в організмі у холодну пору року. Також шпинат містить лютеїн, калій, клітковину, фолієву кислоту та вітамін Е. Це робить шпинат ідеальним продуктом для зимового сезону.

Помідори. Помідори – це один з найпопулярніших овочів. Їх смажать, тушкують, запікають та їдять сирими. На 90% помідори складаються з води, що допомагає підтримувати належний рівень вологи в організмі. Також вони сприяють схудненню.

Болгарський перець. Жовтий та зелений болгарський перець мають високий вміст води, а отже чудово зволожують організм. Дослідження показали, що на 93,9% перець складається з води. Він також містить вітамін С, вітамін В6, бета-каротин, тіамін та фолієву кислоту.

Цвітна капуста. Цвітна капуста – це ситний та поживний овоч, який любить величезна кількість людей. Її кладуть у салати, запіканки, овочеві гарніри, а також просто обсмажують у яєчному клярі. Чашка подрібненої цвітної капусти містить приблизно 50 мл води.

Оливкова олія. Всім відомо, що оливкова олія – це один з найздоровіших варіантів олій, які використовуються в кулінарії. Оливкова олія багата на такі поживні речовини, як вітамін Е, корисні жири, а також вона зволожує ваше тіло зсередини. А якщо ви нанесете її на шкіру, вона забезпечить їй живлення, яке вкрай важливе у зимовий сезон.