Прості кроки для боротьби з песимізмом

Стрес, негативні емоції – все це впливає на людину і руйнує нервові клітини. Як жити в гармонії з собою і позбавлятися поганого настрою за лічені хвилини. Про це розповідає «Живи активно».

Інтенсивне тренування

Ні для кого не секрет, що під час тренування в організмі підвищується рівень серотоніну (так – так, того самого гормону радості). Якщо ви перебуваєте в офісі, знайдіть відлюдне містечко і трохи пострибайте, або поприсідайте разів 20.  Ви відчуєте, як поганий настрій почне відступати.

Сміємося

«Всім проблемам посміхаємось і махаємо», згадайте пінгвінів з «Мадагаскару», які в стресових ситуація завжди були веселими. Так, ось бувають моменти, що зовсім не до сміху. Навіть, після стресу потрібно трохи розслабитись. Ввімкніть ролик на Youtube  і посмійтесь з тварин або дітей.

Ароматерапія

Дослідження показали, що аромат цитрусових позитивно впливає на організм людини.  Аромат чищеного апельсину моментально позбавляє від стресу і заряджає позитивом. Згадайте  психологів, які кажуть що колір їжі впливає на настрій людини. Помаранчевий колір піднімає настрій  і тим самим допомагає у боротьбі з втомою і апатією. Можете спробувати цей метод вже тут і зараз. Побалуйте себе апельсинкою!

Розтяжка

Крім фізичних переваг, вправа на розтяжку м’язів позитивно впливають на ваше самопочуття. Знижується кров’яний тиск, ви починаєте відчувати спокій і позбавляйтеся від стресу.

Розмальовки кольоровими олівцями

Мода на розмальовки «анти – стрес » для дорослих знаходить небувалу популярність. Розфарбовування складних малюнків допоможе перемкнути увагу, позбутися стресу і безсоння.

Гуляйте на свіжому повітрі

Гуляючи повільно і не кваплячись можна розслабитись і звільнити голову від зайвих думок. Свіже повітря подарує хороший настрій і заряд енергії. Щоденні вечірні прогулянки   – найкраща профілактика безсонні.

Покричіть

Так, ви правильно прочитали ПО-КРИ-ЧІ-ТЬ! Коли навколо все руйнується і невдачі слідують за вами, ви можете дозволити собі агресивну поведінку. Для цього необхідно опинитися на самоті і з усієї сили покричати, висловитися і повністю вивільнити всю негативну енергію.

 

Залишити відповідь