У Дніпрі створять університетську лікарню

У Дніпрі створять університетську лікарню на базі державного закладу «Спеціалізована багатопрофільна лікарня №1 МОЗ України». Про це стало відомо після наради міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з керівниками структурних підрозділів Міністерства охорони здоров‘я, повідомляє “Міський сайт“.

Влітку питання створення університетської лікарні торкнулося обласної лікарні ім.Мечникова, що викликало дискусії із цього приводу.м Тоді голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук звернувся до МОЗу з проханням розглянути можливість створення закладу саме на базі лікарні №1, оскільки це не потребувало б змін в мережі закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі нашої області.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

В Міністерстві повідомили, що напрацюють стратегію і план щодо ефективної передачі лікарні під управління ДДМУ. Заклад не лише стане клінічною базою для підготовки студентів та інтернів, а й надаватиме спеціалізовану медичну допомогу, отримавши додаткове фінансування шляхом підписання договору з НСЗУ.

“Радий, що нас почули. Мечникова – лікарня, яку знають і поважають не тільки в Україні, а й за кордоном. Тамтешні фахівці – професіонали своєї справи. Медзаклад є госпітальної базою третинного рівня, допомогу в якому отримують захисники України, сотні тисяч мешканців не лише Дніпра, а й всієї Дніпропетровщини, переселенці. Вважаю рішення Міністерства охорони здоров‘я правильним та виваженим”, – зазначив Микола Лукашук.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!